Historie

Skovridergaardens historie

Den 24. august 1836 stiftede en kreds af byens borgere den Borgerlige Forening, hjemmehørende i Svinglen, Nakskov, med formål at understøtte værdigt trængende borgere og det var sådan at Skovridergaardens historie startede.

I den forbindelse byggede man en pavillon, hvor man kunne holde foreningens møder.

I 1840 byggede man en spisesal til, som fik navnet “Den borgerlige”, hvor byens “spidser” kunne komme og spise. I de efterfølgende år udvidede man, således at der både var restaurant, stor sal (hvor de meget kendte torsdagsballer blev afviklet) samt terrasse og balkon, hvor der om søndagen blev afviklet koncerter. Denne skønne restaurant nedbrændte i 1952. Undtaget var et lille bindingsværkshus, som den dag i dag stadig ligger på grunden. I 1955 genopbyggede man restauranten i røde mursten, og ved den lejlighed ændrede man navnet til “Restaurant Svinglen”. Nakskov havde igen en af landsdelens smukkest beliggende restauranter. Midt i 60’erne ændrede man igen restaurantens navn, denne gang til “Restaurant Skovridergaarden”.

Bygningerne nedbrændte igen i 1974, undtaget var køkken, privatbolig og igen den gamle bindingsværksbygning. Heldigvis, for så kan man i dag danne sig et indtryk af, hvorledes de oprindelige bygningerne så ud, da man byggede tilbage i 1836.

Genopbyggelsen af Skovridergaarden

1976 var året hvor man genopbyggede Skovridergaarden – igen i røde mursten. Da man ønskede at ændre driften til også at omfatte værelser, byggede man fem værelser i den nye bygning og renoverede samtidig den gamle bindingsværksbygning, således at den også kunne rumme 5 værelser. I 1986 byggede man en fløj til, som indeholder et stort selskabslokale. I 1996 blev der bygget yderligere to værelser i en selvstændig bygning, således at man nu var oppe på 12 værelser.

I 1999 fortsætter Skovridergaarden udvidelserne. På den selvstændige bygning med de to værelser tilføjes seks dobbeltværelser af international størrelse (28 m2) og karakter. Ved hovedindgangen bygges et nyt indgangsparti med dame-, herre- og handicaptoiletter samt en specielegnet kørerampe, som betyder at stedet også er ideelt for handicappede og gangbesværede.

Desuden er terrassen udvidet, således at alle lokaler har adgang hertil og man kan nyde den skønne beliggenhed. Parkeringspladsen er gjort størrer og en ny containergård, hvor alt affald bliver sorteret, er lavet. Disse seneste udvidelser er alle sammen taget under hensyn til de specielle omgivelser omkring Skovridergaarden – for at bevare miljøet og naturen samt vores unikke beliggenhed.

Skovridergaarden er i dag udvidet med to værelser og ejet af Alex Pedersen, Jonas Petersen og Michael Kristensen, der har en stor og bred erfaring indenfor restaurationsbranchen. Skovridergaarden har i dag en medarbejderstab på 35 ansatte.

Skovridergaarden drives i dag med en bred vifte af arrangementer som selskaber, kurser, mindre konferencer, receptioner, overnatninger, weekend- og golfophold og diner transportable etc.

 

skovridergaardens historie